Hotel „La Grisa“ u kategoriji heritage hotela

Baljanski hotel „La Grisa“ ovih je dana dobio rješenje Ministarstva turizma kojim je svrstan u kategoriju heritage hotela ili hotela baština. Tako se hotel „La Grisa“ našao u društvu renomiranih hrvatskih hotela poput zagrebačkog „Palace“ hotela, bolskog „Svetog križa“ i rovinjskog „Angela d'oro“.

Uvjeti za dobivanje ove kategorije potpuno su definirani pa su se u „La Grisi“ morali potruditi da zadovolje sve njih kako bi dobili ovu kategoriju. Najvažniji je onaj da se hotel nalazi u staroj gradskoj jezgri i u staroj građevini. „La Grisa“ je zaista u staroj jezgri, pomno su obnovljene stare zgrade u kojima se nalaze 22 sobe i dva apartmana. Sobe su elegantno namještene i zaista se razmišljalo o svakom detalju. Heritage hoteli u svijetu, a tako je i u Hrvatskoj doprinose očuvanju kulturnog i povijesnog naslijeđa. Upravo je to učinjeno i u „La Grisi“. Stare su zgrade sačuvane, obnovljene, prostor je zadržao stari štih kojem je dodana doza modernosti i glamuroznosti.

Restoran „La Grisa“ baštini tradiciju i nudi birana autohtona jela, a smješten je u prostoru nekadašnje poznate oštarije „Alla Pace“ ili „K miru“, a upravo u ovom prostoru kao i u Balama možete uživati u miru i brojnim drugim ljepotama.

Hotel „La Grisa“, koji ima četiri zvjezdice, najbolji je mali obiteljski hotel u Hrvatskoj. Dovoljno da se zaputite do Bala i posjetite ga.